Girişleri yönetin, çıktıyı en üst düzeye çıkarın;
ETHA sistemleri, günümüzün kapsamlı sera üretim tesislerine uyum sağlamak için geliştirilmiş kontrol zekası ve kullanıcı dostu arayüzü sayesinde kolayca her tip sebze üretim serasına adapte olabilmektedir. Sera içerisinde bulunan tüm ekipmanların çalışması, tesisinize optimize edilmiş kontrol uygulamaları kullanılarak uygun bir şekilde entegre edilmektedir. ETHA Mühendislik, ekipmanlarınızı otomatikleştirmenin yanı sıra, operasyonunuzun maksimum üretim verimliliği ve kalitesini sağlayan, kesintisiz “büyüyen bir makineye” dönüştürür.
Daha fazla özellikler…
En kaliteli bitkisel ürünlerin; ışık, sıcaklık, nem ve besin maddeleri gibi üretim faktörlerinin hassas yönetimine bağlı olduğunu biliyoruz. ETHA sistemi, yetersiz denetimden kaynaklanabilecek birçok zararlı, hastalık ve fizyolojik problemleri önlerken, bu kritik değişkenleri yönetme, en yüksek verim ve ürün tekdüzeliği elde etme gücü sunar.
Sıcak su yönetimi…
ETHA sistemleri, sıcak su ısıtma sistemleri için üstün, etkin ısı dağılımı ve boru sıcaklığı yönetimi özelliğine sahiptir. Bitki gelişimi için ortam sıcaklığı, radyasyon, nem ve CO₂ için ısı tamponlama, dönüş sıcaklık sınırlaması ve daha pek çok özelliği içermektedir.
Bağıl nem VPD…
Optimum ve sürekli bitki gelişimi için sera ortamı içerisine nem eklemeli veya çıkarmalısınız. Sistemlerimiz, Nem ve VPD kontrolüyle bitki stresini azaltmak, bitkinin transpirasyonuna yardımcı olmak ve meyve kalitesini arttırmak ile hastalık gelişmesini önlemek için oldukça etkili kontrol stratejileri sağlar.
Bitkiler için farklı periyotlar…
Profesyonel yetiştiricilik için, gün içerisinde, bitkinin istemiş olduğu iklim değerleri ve besin düzeyleri farklılık göstermektedir. En önemlisi de profesyonel yetiştiriciler bitki fizyolojisine, gelişme durumunu göz önüne alarak ihtiyaç duyulan koşulları diledikleri gibi yönlendirmek isterler. ETHA sistemi, bu amaçla kontrol hedeflerinizi büyümenin her aşamasında gereksinimlere uyacak şekilde programlamanıza olanak tanımaktadır.
Işık ve fotoperiyod…
Yüksek verim elde edebilmek amacıyla, düşük ışık koşullarında üretim için tam bir kontrolün olması zorunlu olmaktadır. Bu amaçla ETHA sisteminde yapay aydınlatma zamana, ortam koşullarına veya DLI(Günlük Işık İntegrali) gibi parametrelere göre çalışabilmektedir.
CO2…
Sera iç ortamında karbondioksit gazının bitki fotosentezi açısından düzeyi oldukça önemlidir. Söz konusu yetişme periyodunda CO₂ bulunduğu ortam koşullarına göre (ışık şiddeti, radyasyon düzeyi, sıcaklık ve nem) kontrol edilmelidir. Bu sebeple ETHA sistemi, sıvı CO2 kaynakları ya da merkezi ısıtma sistemlerinden geri kazanım da dahil olmak üzere farklı yöntemlerle sera CO₂ gübrelemesini en iyi şekilde gerçekleştirmek üzere kapsamlı kontrol seçenekleri sunar.
Perde…
Gölge ve termal perde kontrolü sera içerisinde sıcaklık, ışık ve nem düzeylerini yönetirken enerji tasarrufu yapmanıza yardımcı olmaktadır. ETHA sistemi; ışık, zaman, sıcaklık veya diğer ölçülebilir parametrelere dayalı çeşitli dış koşulların üstesinden gelebilmek amacıyla farklı perde serme ve toplama stratejileri sunar. Perde kontrol işlemi ısıtma, havalandırma, kar yükü koruması ve aydınlatma gibi diğer faaliyetlerle entegredir.
Gelişmiş sulama…
ETHA sistemleri, çeşitli sulama ekipmanını yönetmek için farklı kontrol seçeneği sunmaktadır. Her biri üretimin her aşamasında bitkinin kök bölgesinde su içeriğinin yönetimi için benzeri görülmemiş operatör kontrolü ve hassas ayar düzenlemeleri sunmaktadır. Sulama oranları, zaman, drenaj suyu miktarları, bitki ağırlık ölçümleri, EC, pH, toplam radyasyon ve ölçülebilen diğer kriterlere göre kontrol edilebilmektedir. Sulama suyu sıcaklıkları da profesyonel yetiştiriciler için kontrol edilerek optimum düzeyde sulama kontrolü sağlanmaktadır.
Kapsamlıbesin kontrolü…
ETHA Agroflow sulama ve gübreleme sistemleri piyasada bulunan en ileri teknolojili fertigasyon sistemidir. Hassas sistemlerimiz gübre kanallarından istenilen miktarda mevcut reçete değerlerini karşılamak için değişken değerlerde dozajlama ile mükemmel bir fertigasyon sağlamaktadır. Sistem aynı zamanda ters ozmos ve yağmur suyu kullanımları ile sulama suyunda düşük düzeyde HCO3 bulunmasından kaynaklı anlık pH düşümlerini önlemek amacıyla baz dozaj kanalına da sahiptir. Baz dozaj kanalı asit dozaj kanalı ile birlikte tam uyumlu bir şekilde çalışabilmektedir. Sulama suyu dozaj oranları, farklı reçete değerleri girilerek gün içerisinde farklı periyotlarda farklı değerlerde gerçekleştirilebilmektedir.